Teknoloji

İnstagram Ücretli Ortaklık Sistemi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram’ın reklamların artması için çıkarmış olduğu instagram ücretli ortaklık (Instagram Paid Partnership) özelliği ile sponsorluk anlaşması yapılabiliyor. Bu özellikle markalar, Instagramı kullanarak reklamlarını verebiliyor. Bu özellik içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu çoğu ülkede yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Peki nedir bu ücretli ortaklık sistemi ve nasıl kullanılır?

Instagram Ücretli Ortaklık sisteminin kullanım mantısı şu şekildedir:

Instagram kullanıcısı ve Sponsor (marka) bir anlaşma yapar. Bu anlaşma ile kullanıcı, anlaştığı sponsorun adını veya fotoğrafını etiketleyip reklamını yaparsa, sponsor kullanıcıya anlaştığı ücreti öder. Bu tür reklamlara ücretli ortaklık denir. Ücretli ortaklığı çoğunla tanınmış  ya da çok takipçili kullanıcılarla sponsor markalar arasında olur.

Hayat Eve Sığar uygulaması nedir, nasıl kullanılır?

İlgili Makaleler

İnstagram’da işletme hesabı kullanan her kullanıcı bu “Ücretli Ortaklık Etiketi”özelliğinden yararlanabiliyor. Reklam veya sponsorluk anlaşması ile kullanıcı yaptığı paylaşımlarda marka etiketi yaparak paylaşımın üst kısmında “marka ile Ücretli Ortaklık” yazısı bulunuyor.

İnstagram Ücretli Ortaklık Sistemi Nasıl Kullanılır?

İnstagram’da ilk olarak eğer işletme hesabına sahipseniz; “Ayarlar” kısmına girip burada “İşletme” menüsünde bulunan “Markalı İçerik” menüsünü seçiniz. Onaylanmış hesaplar sizin reklam yada sponsorluk için anlaştığınız firmaların instagram hesabı üzerinden onaylanmışlar burada görülür.

Daha sonra paylaşım yaparken alt kısımda “Gelişmiş Ayarlar” kısmında onaylanmış olan markaların “Ücretli Ortaklık Etiketi” kısmı altında görülecektir. Buradan ilgili markayı seçtikten sonra paylaşım yapabilirsiniz.

Bültenimize Abone Olun!En son haberler ve güncel bilgilerden haberdar olun.

Tolga Ertuna

Tolga Ertuna, İstanbul merkezli bir etkinlik organizatörü ve dijital içerik üreticisidir. Etkinlik sektöründeki geniş tecrübesini teknoloji, dizi, film ve etkinlik haberleriyle birleştirerek wireprime.com’un kurucusu ve baş editörü olarak sektöre katkıda… More »
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x